Divendres dia 16 de novembre: 16:30 CASSOLADA a les  hores. Cal que porteu de casa cassoles o coses que facin soroll.

Divendres dia 16 de novembre: 18:00 CONCENTRACIÓ DAVANT SSTT ENSENYAMENT LLEIDA. Porteu els vostres plats i cassoles reivindicatives al Departament.

 

El nou Decret de menjadors posa en perill la qualitat del servei de menjador escolar a moltes escoles d’arreu Catalunya


Les ampes es mobilitzen pels menjadors

#AlDiaPonent Comencem a les 14h amb la plataforma 'Menjadors', creada per membres d'Ampes de diversos col·legis i representants de la comunitat educativa de Lleida. Ja han acordat un programa de mobilitzacions contra el decret de la Generalitat que aposta per a que tots els menjadors escolars estiguin en mans dels consells comarcals.

Publiée par LleidaTV sur Vendredi 9 novembre 2018

 

Benvolgudes famílies,

Com alguns ja haureu sentit als mitjans de comunicació, el Departament d’Ensenyament té la voluntat de quedar-se amb la gestió dels menjadors escolars a partir de l’aprovació d’un nou Decret.

Aquest ara es troba en fase d’esborrany, però es preveu que s’aprovi abans d’acabar aquest curs. Podeu consultar-lo al següent enllaç.

Tot i les bones paraules dels responsables polítics i del departament d’Ensenyament, intentant minimitzar l’impacte d’aquesta proposta, el cert és que ens trobem davant una situació ben preocupant que posa en perill la qualitat del servei de menjador escolar a moltes escoles d’arreu Catalunya.

Podeu veure al següent enllaç la carta enviada des de FaPaC al Conseller.

Conseqüències destacades:

 • Pèrdua educativa del menjador i espai migdia
 • Increment de ràtios  infants-monitor. El Departament, lluny de regular-les d’acord a les indicacions de la FaPaC i altres entitats, les fa coincidir amb les que utilitzen grans empreses que actualment s’encarreguen del servei a determinades escoles.
 • Elimina l’AMPA de la gestió del menjador escolar
 • Menjador gestionat per grans multinacionals en detriment de la qualitat del dinar
 • Important increment en el preu del menú diari. Podran arribar fins a 6,80 € per àpat els usuaris de caràcter fix.
 • No es garanteixen inversions en equipaments de menjador per part d’aquestes empreses amb objectiu lucratiu.
 • Els menjadors escolars seran subhastats en lots de 5/6 escoles per la qual cosa serà inaccessible per la petita empresa.
 • Permet la línia freda, és a dir, elaborar el menjar, congelar-lo (fins a 6 mesos) i posteriorment servir-lo reescalfat a l’alumnat.
 • Facilita la precarietat laboral. Les empreses que accedeixin a la gestió no han de subrogar el personal que actualment té contractat l’AMPA, potenciant els contractes temporals i precaris.
 • No inclou l’alumnat amb necessitats educatives especials, el Departament d’Ensenyament pretén no fer-se càrrec dels professionals en educació especial que els han d’atendre, obvia la normativa vigent sobre l’educació inclusiva i carrega el cost del servei sobre les famílies.

 

NO HO PODEM PERMETRE!

 

Ahir es va fer una assemblea constituent per lluitar en contra d’aquesta proposta i es va decidir fer una sèrie d’accions.

La nostra escola es suma a aquestes accions en defensa d’un menjador educatiu, educatiu i per tothom.

 


 • Dilluns dia 12 de novembre: CASSOLADA a les 16:30 hores. Cal que porteu de casa cassoles o coses que facin soroll.
 • Divendres dia 16 de novembre: 16:30 CASSOLADA a les  hores. Cal que porteu de casa cassoles o coses que facin soroll.
 • Divendres dia 16 de novembre: 18:00 CONCENTRACIÓ DAVANT SSTT ENSENYAMENT LLEIDA. Porteu els vostres plats i cassoles reivindicatives al Departament.